Общинският съвет на Банско гласува недоверие на своя председател Костадин Загорчини

...
Общинският съвет на Банско гласува недоверие на своя председател Костадин Загорчини
Коментари Харесай

Общинският съвет в Банско избра Георги Икономов за нов председател

Общинският съвет на Банско гласоподава съмнение на своя ръководител Костадин Загорчини избра за нов ръководител Георги Икономов. Изборната година в Банско стартира със сериозен опит за превъзмогване на задълбочаващата се рецесия в политическото и експертното управление на Общинския съвет на Банско. Мнозинство от съветници от всички политически групи гласоподаваха смяна в управлението, което сподели, че смяната е навременна, предстояща и нужна.

Един общински съвет може да е общ брой от политическа воля, само че преди всичко би трябвало да е израз на експертно умеене и познание. Експертността в управлението на досегашния общински съвет банкрутира и за жителите на Банско това от дълго време е позната тематика. 

До провеждането на идните постоянни локални избори Община Банско се нуждае от експертно готова и равно отдалечена от партиите персона, която да изведе оборотната активност на комисиите и дълготрайните планове до сполучлив край, както и да приготви активността за идващия мандат.

След забележимия разпад на партийността в общината, от през днешния ден Банско ще се ръководи от самобитно надпартийно „ служебно общинско държавно управление “ до месец октомврит.г., когато гласоподавателят ще се произнесе за новия състав на законодателната власт в общината под Пирина. 

Избраният нов ръководител Георги Икономов е добре позната персона, някогашен ръководител на Общинския съвет, някогашен народен представител и кмет. През годините към Икономов са били отправяне голям брой политически рецензии, но той отговаря на двете най-важни условия през днешния ден: да е равно далечен от всички групи и да е неоспорим ценител на общинската тема. Всички политически групи в Банско са водили яростни борби с него и ще следят активността му под лупа, което е гаранция за прозрачността на ръководството на Общинския съвет в предстоящитемесеци.

Първата стъпка на новото управление на Общинския съвет на Банско ще е да прикани кметския екип на общината за разискване на наболели проблеми, информация за настоящи планове, подготовка на общинския бюджет и доклад на активността, за което жителите на община Банско ще бъдат известени навреме.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР